май 302023
 

Огнеборците показаха нагледно на малчуганите как работят при опасни ситуации.

Тренировъчна евакуация при пожар се проведе днес в пловдивската детска градина „Десислава”. На място пристигна кола на 4 РСПБЗН-ПЛОВДИВ със служители на противопожарната служба. Целта на обучението е персоналът да изгради навици за безопасно и бързо извеждане на децата извън сградата, а малчуганите да придобият определени знания и навици за реагиране в случай на пожар. Проиграването започна в 10:30 ч. с подаден сигнал за възникнал пожар. Децата бяха изведени на безопасно място извън сградата на детската градина. Проверката показа, че всички малчугани са налице. А в група „Светулка“ има и готови пожарникари! „Пожарът“ в детската градина бе овладян много бързо от пристигналия екип огнеборци
Огнеборците показаха нагледно на малчуганите как работят при опасни ситуации. След това всички имаха възможността да разгледат специалния автомобил и да си направят снимки.

Децата бяха безкрайно щастливи да се докоснат до работата на огнеборците. Оказа се, че и малчуганите, и техните учители са добре обучени за действие при пожар.