май 122023
 

На 12.05.2023г. с децата от от група „Звездица“ на ДГ ,, Десислава “ осъществихме „Революция в храненето“, кампания, организирана от Фондация За Храната.
За нас беше удоволствие да си говорим за здравословното хранене, колко е важно да си правим цветна чиния, да се храним разнообразно, колко е важно всеки ден да хапват свежи плодове и зеленчуци, за да растат здрави, силни, красиви и умни. Децата участваха активно, бяха много любознателна и компетентни.

Обсъдихме също главната тема на тазгодишното издание на „Революция в храненето“ – хранителни алергии и непоносимости при децата – защо е важно да избягват конкретни храни, как да бъдем толерантни, да разбираме различията и да бъдем внимателни и подкрепящи.
Бяхме подготвили допълнителни забавни игри и театър, децата направиха страхотни пъстри и здравословни зеленчукови и плодови шишчета, след това ,, нарисуваха “ изключителни шедьоври в своите чинийки. Хапнаха с наслада и всички останали зеленчуци, които им бяхме подготвили с любезното съдействие на родителите. Получиха сертификати за участие в работилничката, цветни карти
,, Дъга „, в които да отбелязват колко плодове и зеленчуци консумират в седмицата и инструкции с материали за хартиената здравословна чиния.
На работилничката ни присъства също директорката на градината – г-жа Петрова, която много се впечатли от иницативата и знанията и уменията на децата.
Много сме удовлетворени, че имахме възможността да бъда част от тази толкова смислена и вдъхновяваща инициатива.
Вярваме, че „Революция в храненето“ може да достигне до повече семейства, за да може нашите деца да избират осъзнато храната си и да се грижат за себе си от малки.